Μηχανή συγκόλλησης για γκαράζ και σέρβις αυτοκινήτων

Μηχανή συγκόλλησης για γκαράζ και σέρβις αυτοκινήτων

Οι συγκολλητές αυτοκινήτων πρέπει να είναι ελαφροί, συμπαγείς και συμπαγείς – συχνά εργάζονται σε δυσπρόσιτα μέρη. Πρέπει να είναι ανθεκτικοί στις δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες (βερνίκια, γράσα, σκόνη, ρινίσματα μετάλλων κ.λπ.). Οι ίδιες οι συσκευές πρέπει να έχουν συμπαγές και ανθεκτικό σε κρούσεις και χτυπήματα περίβλημα. Θα πρέπει να διαθέτουν μακριά καλώδια τροφοδοσίας και καλώδια ρεύματος με μόνωση υψηλής ποιότητας, γεγονός που διευκολύνει την εργασία εάν η συσκευή πρέπει να μετακινείται συχνά. Η συσκευή θα πρέπει επίσης να είναι εύχρηστη, εξασφαλίζοντας γρήγορη και εύκολη αλλαγή των παραμέτρων συγκόλλησης.

Αξίζει να αναφερθεί ο τύπος και το πάχος του συγκολλούμενου υλικού – με βάση αυτό, μπορείτε να επιλέξετε τη βέλτιστη συσκευή για την εφαρμογή σας.

Είναι επίσης σημαντικό να υπάρχει ηλεκτρική εγκατάσταση. Η προστασία 16Α συχνά αποτρέπει τη χρήση λιγότερο ενεργειακά αποδοτικών συσκευών συγκόλλησης με μετασχηματιστή. Συγκριτικά, οι μηχανές συγκόλλησης μετασχηματιστών έως 160Α απαιτούν προστασία 20-25Α και οι μηχανές συγκόλλησης inverter 16Α.

Εξοπλισμός MIG
Εξοπλισμός MIG – Paton

Μια πολύ σημαντική παράμετρος είναι ο κύκλος εργασίας της μηχανής συγκόλλησης. Δείχνει πόση ώρα μπορούμε να συγκολλήσουμε τη μηχανή σε έναν κύκλο συγκόλλησης 10 λεπτών. 60% του κύκλου συγκόλλησης στη μέγιστη ισχύ σημαίνει ότι μπορούμε να συγκολλήσουμε τη μηχανή στη μέγιστη ισχύ για 6 λεπτά, στη συνέχεια πρέπει να σταματήσουμε να δουλεύουμε για 4 λεπτά για να αποφύγουμε την υπερθέρμανση της μηχανής.

Αξίζει να σημειωθεί με ποια στοιχεία είναι εξοπλισμένο το μηχάνημα συγκόλλησης, αν περιέχει τα απαραίτητα σύρματα και λαβές για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το μηχάνημα αμέσως.

Το τμήμα εξοπλισμού συγκόλλησης του Ινστιτούτου Ηλεκτροσυγκολλήσεων E.O. Paton για την κάλυψη των αναγκών των μικρών και μεγάλων συνεργείων αυτοκινήτων προσφέρει συσκευές που πληρούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παραπάνω κριτήρια. Οι συσκευές αυτού του τύπου περιλαμβάνουν: – Συσκευές συγκόλλησης για την κατασκευή και την τοποθέτηση του εξοπλισμού:

TIG DC και TIG AC/DC TIG DC και TIG AC/DC

Σειρά PSI – MIG/MAG DC

Tartalomjegyzék
Βασικά χαρακτηριστικά των συσκευών συγκόλλησης Paton
Επαγγελματικές μηχανές συγκόλλησης που χρησιμοποιούνται σε εντατικές συνθήκες εργασίας
Βασικά χαρακτηριστικά των μηχανών συγκόλλησης Paton
Ένα βασικό χαρακτηριστικό των μηχανημάτων PATON είναι το χαμηλό βάρος τους (ADI-5,7 kg, PSI-10,8 kg), το οποίο τους επιτρέπει να κινούνται ελεύθερα. Και οι δύο συσκευές ADI-200 S DC TIG/MMA και PSI είναι εξοπλισμένες με υποδοχή καλωδίου 3 ή 4 μέτρων του γερμανικού κατασκευαστή Abicor Binzel. Το σετ περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας καλώδια γείωσης μήκους 3 ή 4 μέτρων με ικανότητα μεταφοράς ρεύματος άνω των 300Α. Στα συνεργεία αυτοκινήτων, ο συνηθέστερα χρησιμοποιούμενος εξοπλισμός είναι μια ημιαυτόματη μηχανή συγκόλλησης, σπανιότερα μια μηχανή συγκόλλησης TIG και MMA. Τα πιο συχνά συγκολλούμενα στοιχεία είναι λεπτά μεταλλικά φύλλα από μαλακό χάλυβα, χάλυβα χαμηλού άνθρακα, χάλυβα υψηλής πίεσης πάχους έως 4 mm (δάπεδα, μεταλλικά φύλλα, κατώφλια, σκελετός και δομή στήριξης). Η ιδανική συσκευή για τον συγκολλητό τύπο στοιχείων είναι η αναλαμπή της σειράς PSI.

Εάν θέλουμε να συγκολλήσουμε λεπτά φύλλα αλουμινίου, γαλβανισμένα, ανοξείδωτα (απορροφητήρας, καπό αυτοκινήτου – φύλλο αλουμινίου και γαλβανισμένο), θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια μηχανή συγκόλλησης TIG.

Όταν συγκολλούμε στοιχεία αλουμινίου, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε μηχανή συγκόλλησης με λειτουργία AC. Τα γαλβανισμένα φύλλα και ο ανοξείδωτος χάλυβας μπορούν να συγκολληθούν με μηχανή συγκόλλησης TIG εξοπλισμένη με λειτουργία DC.

Επομένως, η TIG AC/DC ADI 200 είναι η ιδανική συσκευή για το συνδυασμό των λειτουργιών AC και DC. Οι μηχανές TIG και MIG/MAG της PATON μας επιτρέπουν να επιτυγχάνουμε συγκολλήσεις υψηλής ποιότητας, τόσο για τη συγκόλληση κοινών μεταλλικών φύλλων χαμηλού άνθρακα όσο και για τη συγκόλληση ανοξείδωτου χάλυβα και αλουμινίου. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στις συσκευές TIG είναι η ανάφλεξη χωρίς επαφή χάρη στην ενσωματωμένη λειτουργία HF. Το ανέπαφο συμβάν είναι η αρχική ανάφλεξη του τόξου χωρίς να αγγίξουμε το τεμάχιο εργασίας μέσω μιας ενσωματωμένης γεννήτριας υψηλής τάσης. Το άλμα σπινθήρα μεταξύ του ηλεκτροδίου βολφραμίου και του τεμαχίου εργασίας είναι η αρχή της διαδικασίας συγκόλλησης. Η έλλειψη της λειτουργίας HF επηρεάζει την ποιότητα της συγκόλλησης και τη συχνή πρόκληση ζημιών στο ηλεκτρόδιο βολφραμίου. Μια πολύ σημαντική λειτουργία κατά τη συγκόλληση λεπτών μεταλλικών τεμαχίων είναι ο ενσωματωμένος παλμός. Η παλμική συγκόλληση TIG χρησιμοποιείται κατά τη συγκόλληση εξαρτημάτων πάχους μικρότερου από 1,5 mm, όπου αποτρέπει το κάψιμο του λεπτού υλικού. Η παλμική συγκόλληση TIG χρησιμοποιείται επίσης για τη συγκόλληση ανοξείδωτου χάλυβα. Ο παλμός επηρεάζει τη μείωση της ζώνης που επηρεάζεται από τη θερμότητα και συνεπώς την έλλειψη αποχρωματισμού του υλικού.

Επαγγελματικές μηχανές συγκόλλησης που χρησιμοποιούνται Σε εντατικές συνθήκες εργασίας
Η μηχανή συγκόλλησης TIG ADI-200S διαθέτει πολλές χρήσιμες λειτουργίες εκτός από την προαναφερθείσα παλμική, οι τιμές των οποίων μπορούν εύκολα να αλλάξουν στην οθόνη LCD. Μεταξύ των κύριων λειτουργιών της συσκευής είναι: αρχική ροή αερίου, ροή εκκίνησης, χρόνος ανόδου ρεύματος, χρόνος πτώσης ρεύματος, ροή πλήρωσης κρατήρα, τελική ροή αερίου, ρύθμιση ρεύματος συγκόλλησης, συχνότητα παλμών ρεύματος και συντελεστής πλήρωσης. Η δυνατότητα λεπτής ρύθμισης καθεμιάς από τις παραπάνω παραμέτρους καθιστά δυνατή την επίτευξη συγκόλλησης πολύ υψηλής ποιότητας.

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο MIG/MAG, συγκολλάμε μη κραματοποιημένους και χαμηλά κραματοποιημένους χάλυβες κυρίως σε προστασία με αέριο CO2 και CO2, Ar+CO2. Οι χάλυβες με υψηλή περιεκτικότητα σε κράματα συγκολλούνται σε ασπίδα αργού με 1÷3% O2 ή 2÷5% CO2. Το αργό, το ήλιο ή τα μείγματά τους χρησιμοποιούνται για τη συγκόλληση όλων των μετάλλων, στην πράξη σε Al, Mg, Ti, Zr και άλλα μέταλλα και τα κράματά τους. Η παλμική συγκόλληση MIG/MAG έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τον έλεγχο της διαδικασίας συγκόλλησης σε χωρικές θέσεις εκτός του πυθμένα, καθώς και τη συγκόλληση μη σιδηρούχων μετάλλων και τον έλεγχο του πάχους του τήγματος, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη συγκόλληση λεπτών υλικών.

Οι συσκευές MIG/MAG της PATON είναι συσκευές γενικής χρήσης με μηχανή συγκόλλησης migrator, TIG και MMA. Οι ενσωματωμένες πρόσθετες λειτουργίες TIG και MMA επεκτείνουν το εύρος των εφαρμογών. Η υποστήριξη MIG/MAG και η δυνατότητα συγκόλλησης σύρματος σκόνης (δυνατότητα αλλαγής της πολικότητας του migrator) είναι τα χαρακτηριστικά της συσκευής που πρέπει να σημειωθούν.

Οι παραπάνω μηχανές συγκόλλησης MIG/MAG, TIG, MMA με μετατροπέα έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε εντατικές συνθήκες εργασίας σε συνεργεία και υπηρεσίες αυτοκινήτων. Η δυνατότητα ακριβούς ρύθμισης κάθε παραμέτρου της συσκευής inverter, η σταθερότητα του τόξου, οι μικρές διαστάσεις που επιτρέπουν τη δυνατότητα χρήσης τέτοιων συσκευών σε οποιοδήποτε χώρο, η υψηλή αξιοπιστία, είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν αυτού του είδους τις συσκευές να είναι περιζήτητες από τους επαγγελματίες της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο ακριβής έλεγχος των παραμέτρων συγκόλλησης και η υψηλή σταθερότητα του τόξου επηρεάζουν την επίτευξη αξιόπιστης και υψηλής ποιότητας συγκόλλησης που έχει ιδιαίτερη σημασία στην αυτοκινητοβιομηχανία