ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΊΟΥ

Paton είναι ένας από τους κορυφαίους Ουκρανούς κατασκευαστές εξοπλισμού και υλικών συγκόλλησης και κατέχει ηγετική θέση μεταξύ των κατασκευαστών στον τομέα αυτό στην ΚΑΚ.

Το εργοστάσιο κατασκευάζει σήμερα περισσότερα από 30 μοντέλα εξοπλισμού συγκόλλησης, σε τομείς όπως:

  • Μηχανές συγκόλλησης (150Α έως 630Α),
  • Ημιαυτόματες μηχανές συγκόλλησης (από 160Α έως 630Α),
  • Μετατροπείς τόξου αργού (200Α έως 315Α),
  • Εξοπλισμός κοπής με πλάσμα αέρα (40 έως 100Α),
  • Ψηφιακοί μετατροπείς πολλαπλών λειτουργιών (250Α έως 350Α).

Το εργοστάσιο διαθέτει τη δική του σχεδιαστική και τεχνολογική βάση και εγκαταστάσεις παραγωγής, εξοπλισμένες με εξοπλισμό υψηλής ποιότητας για την ανάπτυξη, την παραγωγή από το μηδέν νέων δειγμάτων εξοπλισμού και υλικών συγκόλλησης, τα οποία δεν έχουν αντίστοιχα στην Ουκρανία.

Με 60 χρόνια κατασκευαστικής εμπειρίας, μια ευρεία γκάμα εξοπλισμού και υλικών συγκόλλησης υψηλής ποιότητας, καλύπτουμε τις ανάγκες των επαγγελματιών της συγκόλλησης, τόσο στην Ουκρανία όσο και σε περισσότερες από 50 χώρες.

60 χρόνια της μάρκαςi PATON

1959

Η ίδρυση του Πειραματικού Εργοστασίου, με πρωτοβουλία του B.Ye. Paton, ως ένα από τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ηλεκτρικών Συγκολλήσεων, το οποίο περιελάμβανε το ινστιτούτο, το Γραφείο Ερευνητικού Σχεδιασμού και το Τμήμα Έρευνας.

Με την πάροδο των ετών, το εργοστάσιο ανέπτυξε εκτενώς νέους τεχνολογικούς τομείς, επιτρέποντας την παραγωγή όχι μόνο μεμονωμένων μονάδων που αναπτύχθηκαν από το ινστιτούτο και την DKB, αλλά και ορισμένων δειγμάτων με τη μορφή παραγωγής μικρής κλίμακας. Ένα από αυτά είναι ο μικρός μετασχηματιστής STSH-250, σχεδιασμένος για εργασίες εγκατάστασης και επισκευής.

1963

Το 1963, το εργοστάσιο κατασκεύασε και άρχισε να προμηθεύει το Chelyabinsk Pipe Rolling Plant με ειδικό εξοπλισμό Α 850 και Α 943 για τη συγκόλληση σωλήνων μεγάλης διαμέτρου που χρησιμοποιούνταν στους αγωγούς φυσικού αερίου Bukhara-Ural και Druzhba.

1964

Το 1964, το εργοστάσιο προμήθευσε το εργοστάσιο τρακτέρ του Βόλγκογκραντ με μηχανές A 899 για τη συγκόλληση δοκών τρακτέρ. Ο εξοπλισμός συγκόλλησης που παρήγαγε το ερευνητικό εργοστάσιο παρουσιάστηκε με επιτυχία κατά τη διάρκεια αυτών των ετών σε διεθνείς εκθέσεις και εκθέσεις στις Βρυξέλλες, τη Νέα Υόρκη, τη Μασσαλία, τη Λειψία και στην έκθεση οικονομικών επιτευγμάτων της ΕΣΣΔ.

1969

Στις 16 Οκτωβρίου 1969, το πλήρωμα του διαστημοπλοίου Soyuz-6, αποτελούμενο από τους κοσμοναύτες V. Kubasov και G. Shonin, πραγματοποίησε για πρώτη φορά σε τροχιά συγκόλληση με δέσμη ηλεκτρονίων, πλάσμα και αναλώσιμα ηλεκτρόδια, χρησιμοποιώντας τη μοναδική εγκατάσταση Vulcan που κατασκευάστηκε στο Πειραματικό Εργοστάσιο.

1970

Μεταξύ 1970 και 1972, αναπτύχθηκαν νέοι χώροι παραγωγής, επιτρέποντας τη σημαντική επέκταση της γκάμας του εξοπλισμού συγκόλλησης.

1972

Το 1972, το εργοστάσιο άρχισε να παράγει ειδικό εξοπλισμό για τη γεωργία.

1973

Το 1973 ξεκίνησε η παραγωγή ειδικών ανορθωτών πολλαπλών σταθμών VMG 5000 για τη ναυπηγική βιομηχανία, καθώς και εξοπλισμού ηλεκτροσφραγίδας, συγκόλλησης επαφής και συγκόλλησης με μικροπλάσμα, που δεν παρήγαγαν άλλα εργοστάσια στην ΕΣΣΔ.

1975

Το 1975, το εργοστάσιο παρήγαγε ειδικό εξοπλισμό “Araks” για ένα σοβιετο-γαλλικό επιστημονικό πείραμα στο διάστημα μεταξύ του νησιού Kerguelen – Γαλλία και του χωριού Sogra στα βόρεια της ΕΣΣΔ, χρησιμοποιώντας έναν πύραυλο “Eridan”.

Τα τρία προϊόντα του εργοστασίου ήταν τα εξής: VMG 5000, ο ημιαυτόματος A1114M και ο μετασχηματιστής STSH-250 τιμήθηκαν με το κρατικό σήμα ποιότητας.

1976-1978

Μεταξύ 1976 και 1978, το εργοστάσιο παρήγαγε με επιτυχία και παρέδωσε στο εργοστάσιο ZIL τη γραμμή επεξεργασίας U-851 για τη συγκόλληση πλαισίων, το εργοστάσιο σωλήνων Chartsyzsk U 901 για τη συλλογή και συγκόλληση συνδέσμων σωλήνων μεγάλης διαμέτρου, το εργοστάσιο τρακτέρ Kharkiv UD 133 για τη συγκόλληση σειριακών συγκροτημάτων τρακτέρ T – 150.

1975-1980

Μεταξύ 1975 και 1980, το εργοστάσιο προμήθευσε περισσότερα από 50 σύνολα εξοπλισμού συγκόλλησης στην Ιαπωνία, τη Σουηδία, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι γίγαντες της αυτοκινητοβιομηχανίας έγιναν τακτικοί καταναλωτές: VAZ, ZIL και KAMAZ.

1979

Το 1979, το εργοστάσιο παρήγαγε μια μοναδική εγκατάσταση “Εξατμιστή” για τη θερμική εξάτμιση μετάλλων και επιστρώσεων λεπτών υμενίων στο διαστημικό συγκρότημα “Salyut-6” σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας και κενού στη θάλασσα σε μια σειρά δειγμάτων από δομικά υλικά.

Το σημαντικό αυτό πείραμα επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την υπεροχή του συγκροτήματος έρευνας και παραγωγής της ΑΟΖ. EA Paton, το οποίο φέρνει σε επαφή επιστήμονες, σχεδιαστές και κατασκευαστές.

1980

Το 1980 κατασκευάστηκε και παραδόθηκε στο εργοστάσιο σωλήνων Viksun ένα ολόκληρο συγκρότημα ειδικού εξοπλισμού συγκόλλησης για τη μηχανοποίηση των εργασιών συγκόλλησης, τον έλεγχο των εργασιών κατά την παραγωγή πολυστρωματικών σωλήνων.

Ένα άλλο κρατικό σήμα ποιότητας απονεμήθηκε στις μηχανές ηλεκτροσυγκόλλησης σκωρίας A 550.

Στη Διεθνή Έκθεση της Λειψίας, η μονάδα χύτευσης με ηλεκτροσκωρία USh 118 κέρδισε χρυσό μετάλλιο.

Μια ομάδα ειδικών της IEZ και της DKB, καθώς και ο διευθυντής του εργοστασίου GB Asoyants, έλαβαν το Κρατικό Επιστημονικό και Τεχνικό Βραβείο της ΕΣΣΔ για την εισαγωγή εγκαταστάσεων και ειδικών ισχυρών τροφοδοτικών για την επαναγύμνωση πλάσματος σε πολλά μεγάλα εργοστάσια.

Ο εξοπλισμός συγκόλλησης πωλείται με επιτυχία στο Zhdanovtyazhmash, στο εργοστάσιο συρματόσχοινων Khartsyzsk, στο Volgograd Atommash, στο εργοστάσιο βαλβίδων Kuibyshev και σε άλλες επιχειρήσεις.

Εξοπλισμός συγκόλλησης και σετ ανταλλακτικών παραδίδονται στην Αυστρία, την Ουγγαρία και τον Καναδά κατόπιν παραγγελίας ξένων εμπορικών οργανισμών.

1984

Στις 3 Ιανουαρίου 1984, για τη σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον τομέα της συγκόλλησης και της ειδικής ηλεκτρομεταλλουργίας το Επιστημονικό και Τεχνικό Συγκρότημα ΙΕΖ. Ε.Ο. Πατών, το οποίο περιλαμβάνει το Τμήμα Ερευνών, τιμήθηκε με το Τάγμα της Οκτωβριανής Επανάστασης.

Τον Ιούλιο του 1984, οι κοσμοναύτες Svitlana Savitskaya και Volodymyr Yanibekov βρέθηκαν στο συγκρότημα Salyut-7 στο ανοιχτό διάστημα για 3 ώρες για πρώτη φορά στον κόσμο. Για 35 λεπτά, πραγματοποίησαν με επιτυχία εργασίες κοπής, συγκόλλησης, συγκόλλησης και ψεκασμού μεταλλικών πλακών χρησιμοποιώντας μια φορητή συσκευή δέσμης ηλεκτρονίων URI που κατασκευάστηκε από το Πειραματικό Εργοστάσιο.

1985

Το 1985 ιδρύθηκε το Διατομεακό Επιστημονικό και Τεχνολογικό Συγκρότημα (ΔΕΤΣ), το οποίο περιλαμβάνει το Τμήμα Έρευνας.

1988

Το 1988 ιδρύθηκε το Διατομεακό Συγκρότημα Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΣΕΤ), το οποίο περιλαμβάνει το Τμήμα Έρευνας.

1990-2000

Τα πιο δύσκολα χρόνια στην ιστορία του Πειραματικού Εργοστασίου. Η διάλυση της Ένωσης επηρέασε σημαντικά τη βιομηχανία όλων των δημοκρατιών της Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας. Η ζήτηση για μοναδικές εγκαταστάσεις για διαφορετικές μεθόδους συγκόλλησης μειώθηκε σημαντικά, το εργοστάσιο μείωσε σημαντικά την παραγωγή.

Αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε έναν μεγάλο κλάδο του εργοστασίου. Όλος ο εξοπλισμός μεταφέρθηκε στο κεντρικό εργοστάσιο. Παρ’ όλα αυτά, το εργοστάσιο συνέχισε να παράγει νέες λύσεις EEZ και DKB, αλλά ήδη υπό πραγματικές παραγγελίες από καταναλωτές στις χώρες της ΚΑΚ.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 παρατηρήθηκε αναζωογόνηση της βιομηχανικής παραγωγής και των κατασκευών. Η ζήτηση για τροφοδοτικά για διάφορες μεθόδους συγκόλλησης αυξήθηκε ραγδαία.

Ελήφθη η απόφαση να κυριαρχήσει η παραγωγή των πιο δημοφιλών μετασχηματιστών, ανορθωτών και ημιαυτόματων συσκευών. Το εργοστάσιο ανέπτυξε και κατέκτησε ανεξάρτητα την παραγωγή μικρής κλίμακας μετασχηματιστών τύπου STSh για ρεύματα 250, 315 και 400 αμπέρ, ανορθωτών τύπου VD για ρεύματα 250, 315 και 400 αμπέρ και εκσυγχρονισμένων ημιαυτόματων συσκευών για ρεύματα 180, 250 και 315 αμπέρ.

2000-2010

Στις αρχές του 21ου αιώνα, η WSE ολοκλήρωσε την ανάπτυξη της συσκευής σταθεροποίησης τόξου USGD, η οποία βελτιώνει σημαντικά τη διαδικασία συγκόλλησης εναλλασσόμενου ρεύματος και επιτρέπει τη συγκόλληση κραμάτων αλουμινίου χαμηλού πάχους με τη χρήση μετασχηματιστή ως πηγή ενέργειας.

Το προσωπικό του εργοστασίου ολοκλήρωσε τους σειριακούς μετασχηματιστές STSh και εγκατέστησε σε αυτούς σταθεροποιητές καύσης τόξου SRS. Στους ανορθωτές VD δόθηκε η δυνατότητα εγκατάστασης δύο μικρών μπλοκ για τη βελτίωση της διέγερσης του τόξου και την εξάλειψη του κολλήματος του ηλεκτροδίου κατά τη συγκόλληση με χαμηλά ρεύματα συγκόλλησης σε ακτίνες όχι μόνο σε σωλήνες, αλλά και σε άλλες μεταλλικές κατασκευές.

Ο ημιαυτόματος εξοπλισμός αναβαθμίστηκε σημαντικά και η παραγωγή εισήχθη σε δύο εκδόσεις: το συγκρότημα ισχύος στο ίδιο περίβλημα με τον μηχανισμό τροφοδοσίας, ενώ ο ανορθωτής και η μονάδα τροφοδοσίας κατασκευάζονται χωριστά.

2006

Μέχρι σήμερα, το εργοστάσιο, λαμβάνοντας υπόψη την εμφάνιση των τροφοδοτικών inverter στις διεθνείς αγορές, κυρίως για τη χειροκίνητη συγκόλληση τόξου, σχημάτισε μια ομάδα εργαζομένων και τους έδωσε εντολή να αναπτύξουν και να αρχίσουν να κατασκευάζουν εξοπλισμό inverter.

2008

Το 2008, το εργοστάσιο παρήγαγε ήδη μικρές παρτίδες μετατροπέων χειροκίνητης συγκόλλησης τόξου για ρεύματα 120, 160 και 200 αμπέρ σε τρεις τροποποιήσεις.

2013

Μέχρι το 2013, το εργοστάσιο εκτελούσε ειδικές παραγγελίες για εξοπλισμό συγκόλλησης τόξου, επιφανειακής επιφάνειας και ηλεκτροσκωρίας.

2013 Όχι μόνο αυξάνεται η απόδοση των συμβατικών τροφοδοτικών, αλλά οι πηγές μετατροπής δεν είναι πλέον αποκλειστικά για χειροκίνητη συγκόλληση τόξου σε μεγάλες ποσότητες.

Σύμφωνα με τις ειδικές παραγγελίες, ξεκίνησε εκ νέου η παραγωγή ισχυρών πηγών ισχύος για ηλεκτροσυγκόλληση και επαναλιώσιμο με ηλεκτρολυτική σκωρία σε ρεύματα 3.000, 6.000 και 10.000 αμπέρ, καθώς και τριών τύπων ελκυστήρων για συγκόλληση με βυθισμένο τόξο και σύρμα με πυρήνα ροής σε ρεύματα έως 1.000 αμπέρ. Ως τροφοδοτικά για τους ελκυστήρες, το εργοστάσιο αναπτύσσει και εφαρμόζει ανορθωτές γενικής χρήσης VSU για ρεύματα 630 και 1.200 αμπέρ.

Η χώρα συνεχίζει τις εργασίες σε εγκαταστάσεις για την παραγωγή μεταλλικών κατασκευών, κατασκευαστικές εταιρείες, οι οποίες χρησιμοποιούνται ευρέως συγκόλληση τόξου.

Ως αποτέλεσμα, το 2013 το εργοστάσιο κατέκτησε την παραγωγή ανορθωτών πολλαπλών χρήσεων για ρεύματα 630 και 1.200 αμπέρ και για εργασίες εγκατάστασης και επισκευής και αύξησε σημαντικά την παραγωγή εξοπλισμού αντιστροφέων.

2014

Το 2014, το εργοστάσιο ολοκλήρωσε την παραγωγή 4 μοναδικών μονάδων συγκόλλησης ρότορα στροβίλου για την ένωση “Turboatom” του Χάρκοβο.

Οι μονάδες αναπτύχθηκαν από το Γραφείο Σχεδιασμού του Ινστιτούτου και, μαζί με την εγκατάσταση, εφαρμόστηκαν με επιτυχία στην Turboatom.

2015

Από τις αρχές του 2015, το εργοστάσιο επανέλαβε τις εργασίες ανάπτυξης στον τομέα του εξοπλισμού συγκόλλησης.

Έτσι, από τον Μάιο του 2015 ξεκίνησε η σειριακή παραγωγή των ρευματοδοτών RBP-304 ballast για τον έλεγχο του ρεύματος συγκόλλησης κατά τη συγκόλληση πολλαπλών σταθμών με ανορθωτές Paton. Από την άλλη πλευρά, από τον Ιούνιο του 2015 εισήχθησαν οι ανορθωτές γενικής χρήσης VDU-6303P και VDU-1202P, σχεδιασμένοι για αυτόματη και ημιαυτόματη συγκόλληση σε προστατευτικά αέρια και υπό ροή, καθώς και για χειροκίνητη συγκόλληση τόξου με τεχνητά ηλεκτρόδια όλων των τύπων. Η αδιαβάθμητη ρύθμιση της τάσης και του ρεύματος συγκόλλησης πραγματοποιείται μέσω ενός ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου. Όταν είναι εξοπλισμένοι με ρεοστάτες ballast, οι εν λόγω ανορθωτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τροφοδοτικά πολλαπλών σταθμών.

Επίσης, στις αρχές Μαΐου 2015. Το εργοστάσιο ολοκλήρωσε σύμβαση, σε συνεργασία με το Κρατικό Γραφείο Σχεδιασμού του Ινστιτούτου, για την Ukrspetsexport για την ανάπτυξη και κατασκευή μιας παρτίδας εξοπλισμού συγκόλλησης για τροπικά κλίματα με βελτιωμένες ιδιότητες και αυξημένη αξιοπιστία.

Οι ανορθωτές συγκόλλησης του μοντέλου VS-650 SR, πλήρεις με μονάδες BP-608, καθώς και οι ανορθωτές αντιστροφέα VDI-200R, δοκιμάστηκαν και στάλθηκαν για χρήση σε ναυπηγείο στη Νοτιοανατολική Ασία (Μιανμάρ).

Τον Ιούνιο του 2015 κυκλοφόρησε η πρώτη παρτίδα των νέων αντιστροφέων συγκόλλησης “PATON”. Σειρά “ECO”. Η σειρά “ECO” αντιπροσωπεύει τη φιλικότητα προς το περιβάλλον και την οικονομία. Τα βασικά πλεονεκτήματα αυτών των συσκευών είναι οι παράμετροι μικρού βάρους και μεγέθους και η δυνατότητα εργασίας με ασθενή (κρεμαστά) δίκτυα, κάτι που είναι σημαντικό κατά την επιλογή ενός ηλεκτροσυγκολλητή για οικιακούς σκοπούς. Παρά την αρχή της συνολικής οικονομίας που χρησιμοποιήθηκε κατά την ανάπτυξη της σειράς “ECO”, οι συσκευές αυτές είναι εξοπλισμένες αποκλειστικά με ηλεκτρονικά εξαρτήματα και μηχανικές μονάδες υψηλής ποιότητας. Η σειρά “ECO” έχει σχεδιαστεί για χειροκίνητη συγκόλληση τόξου με ηλεκτρόδιο συνδεδεμένο στο οικιακό δίκτυο (220 V) και αντιπροσωπεύεται από τρία μοντέλα για ρεύματα συγκόλλησης 160 A, 200 A και 250 A, σε φορτίο 40%.

Τον Οκτώβριο του 2015, το εργοστάσιο κατέλαβε την ηγετική θέση στο TOP 5 των πωλήσεων του δικτύου Epicenter K. Από τον Απρίλιο του 2015, οι συσκευές συγκόλλησης παράγονται σε μηνιαία βάση και παρουσιάζονται αποκλειστικά στη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης υπερμάρκετ της Ουκρανίας, Epicenter K, με το εμπορικό σήμα EVO. Τα προϊόντα του εργοστασίου ανταγωνίζονται με επιτυχία άλλους ξένους κατασκευαστές, εκτοπίζοντας ακόμη και τους κινέζους κατασκευαστές εξοπλισμού συγκόλλησης από άποψη “τιμής-ποιότητας”. Οι κύριοι λόγοι για το σταθερό ενδιαφέρον των πελατών για τον εξοπλισμό του εργοστασίου TM EVO είναι οι εξής:

  • εγχώρια παραγωγή (made in Ukraine),
  • προσαρμογή της λειτουργίας του εξοπλισμού σε μειωμένη τάση δικτύου (από 170 V),
  • Η περίοδος εγγύησης είναι 2 έτη,
  • ανταγωνιστική τιμή.

Στις αρχές Νοεμβρίου 2015, το εργοστάσιο προμήθευσε εξοπλισμό συγκόλλησης για την επανεγκατάσταση του εργοστασίου αυτοκινήτων CKD Kutná Hora as Group of Companies (Τσεχική Δημοκρατία) – SCB Foundry, το οποίο είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χυτών προϊόντων υψηλής ποιότητας στην Ευρώπη. Η CKD Kutná Hora έχει πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ (Excelentní) και είναι μία από τις 100 πιο σταθερές εταιρείες στην Τσεχική Δημοκρατία. Ο στόλος εξειδικευμένου εξοπλισμού χυτηρίου της CKD Kutná Hora ως όμιλος εταιρειών συμπληρώνεται από εξοπλισμό συγκόλλησης PATON:

  • Ίσιωμα συγκόλλησης γενικής χρήσης VDU-1202P – για το πλάνισμα των προϊόντων παραγωγής χυτηρίου με ηλεκτρόδιο άνθρακα,
  • Ανορθωτές συγκόλλησης πολλαπλών σταθμών VDM-1202P πλήρεις με ρευματοδότες έρματος RBP 302 – για συγκόλληση πολλαπλών σταθμών με ηλεκτρόδια διαμέτρου έως 5 mm διαφόρων μεταλλικών κατασκευών για την παραγωγή σιδηροδρομικών βαγονιών και μηχανών,
  • Ανορθωτές συγκόλλησης VS-650SR – για συγκόλληση σε περιβάλλον CO2 σε διάφορες κατασκευές εμπορευματικών βαγονιών,
  • Ίσιωμα συγκόλλησης VS-650SR πλήρες με ρεοστάτες έρματος RBP 302 – για συγκόλληση πολλαπλών σημείων με ηλεκτρόδια έως 5 mm,
  • Ημιαυτόματες μηχανές συγκόλλησης PS-351.2 και μετατροπείς τόξου αργού ADI-200S – για εγκαταστάσεις επισκευής εργοστασίου αυτοκινήτων.

Τον Δεκέμβριο του 2015, το εργοστάσιο θα αρχίσει να παράγει πλήρως ψηφιακούς μετατροπείς συγκόλλησης της σειράς VDI Professional, καθώς και τις ημιαυτόματες μηχανές συγκόλλησης PSI-250S και PSI-250R με νέο πίνακα ελέγχου και ψηφιακό έλεγχο παραμέτρων. Ο ψηφιακός πίνακας ελέγχου επιτρέπει στον ηλεκτροσυγκολλητή να επιλέγει εύκολα και με ακρίβεια τη λειτουργία συγκόλλησης και να ρυθμίζει τις παραμέτρους της διαδικασίας συγκόλλησης, από τη βασική τιμή του ρεύματος συγκόλλησης έως τις ακριβείς ρυθμίσεις για τα χαρακτηριστικά ρεύματος-τάσης, το επίπεδο θερμής εκκίνησης, το πλάτος ρεύματος στη λειτουργία παλμών κ.λπ.

2016

Στις αρχές του 2016, το εργοστάσιο θα εκτελέσει σύμβαση κατασκευής μηχανημάτων με το Ινστιτούτο DKB για την ανάπτυξη και παραγωγή εξειδικευμένου εξοπλισμού για ηλεκτροσυγκόλληση με σκωρία σε μέταλλα πάχους έως 450 mm. Στο πλαίσιο των εργασιών του έργου, οι ειδικοί αναπτύσσουν μια παρτίδα εξειδικευμένου εξοπλισμού συγκόλλησης: Μηχανές συγκόλλησης A-535, εξοπλισμένες με μετασχηματιστές συγκόλλησης TSHS 1000-3. Με το έργο αυτό, το εργοστάσιο συνεχίζει την ανάπτυξη και παραγωγή εξειδικευμένου εξοπλισμού συγκόλλησης με ηλεκτροσκωρία, ο οποίος έχει ζήτηση από μεγάλες βιομηχανικές εταιρείες.

Τον Μάρτιο του 2016, το Εργοστάσιο ολοκλήρωσε την ανάπτυξη ενός εξειδικευμένου μετατροπέα τόξου αργού για συνεχή συγκόλληση μετάλλων διαφορετικού πάχους. Ο ψηφιακός ADI-230P επιτρέπει την πραγματοποίηση συγκόλλησης δύσκολων μεταλλικών κατασκευών διαφορετικού πάχους με συνεχή συγκόλληση, καθώς και τον προγραμματισμό έξι σταδίων μεταβολής του ρεύματος συγκόλλησης – από 12 έως 230 A.

Επίσης, τον Μάρτιο του 2016, το εργοστάσιο άρχισε να προμηθεύει δύο νέα μοντέλα εξοπλισμού συγκόλλησης στις αλυσίδες λιανικής Epicenter K με το εμπορικό σήμα COMPASS:

  • COMPASS IWM-200 μηχανή συγκόλλησης inverter για χειροκίνητη συγκόλληση τόξου DC,
  • Συγκολλητής συνδυασμού τύπου inverter COMPASS CWM-200 σε σχεδίαση ενός σταθμού για χειροκίνητη συγκόλληση τόξου, συγκόλληση τόξου αργού και ημιαυτόματη συγκόλληση σε περιβάλλον προστατευτικού αερίου με συνεχές ρεύμα.

Στις αρχές Απριλίου 2016. DZZU IEZ τους. Η EO Paton παράγει ηλεκτρόδια των πιο δημοφιλών εμπορικών σημάτων σύμφωνα με την κλασική συνταγή: ANO-21, ANO-36, ANO-4, ANO 13/45, UONI 13/55, MR-3, ειδικά ηλεκτρόδια για επιφανειακή συγκόλληση μάρκας T-590, συγκόλληση χυτοσιδήρου TsCh-4, για συγκόλληση υψηλά κραματωμένων χαλύβων OZL-8 και TsL-11, καθώς και ηλεκτρόδια της σειράς Elite σύμφωνα με το βελτιωμένο μείγμα από το Ινστιτούτο Ηλεκτροσυγκόλλησης της Ε.Ο.. Paton: Elite ANO-36, Elite MD6013, Elite ANO 21.

Μέχρι το τέλος Απριλίου, το εργοστάσιο θα έχει ολοκληρώσει τη δεύτερη σύμβαση για την ανάπτυξη εξειδικευμένου εξοπλισμού για ηλεκτροσυγκόλληση προϊόντων πάχους έως 200 mm. Οι ειδικοί έχουν αναπτύξει μια παρτίδα εξειδικευμένου εξοπλισμού συγκόλλησης: η αυτοκινούμενη μηχανή συγκόλλησης ASH115 μαζί με τους ανορθωτές συγκόλλησης VDU-1202P ως πηγές ρεύματος χρησιμοποιούνται με επιτυχία για τη συγκόλληση δεξαμενών και μεταλλικών κατασκευών κτιρίων.

Τον Απρίλιο του 2016, οι αντιστροφείς συγκόλλησης VDI-160E θα παραδοθούν στην Πολωνία για μια εταιρεία διανομής που σχεδιάζει να εισαγάγει τον εξοπλισμό PATON στις ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας, της Μολδαβίας και άλλων χωρών. Στην αγορά της Γεωργίας πωλούνται περισσότερες από εκατό μονάδες το μήνα, έχει δημιουργηθεί ένα κέντρο εξυπηρέτησης και βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την προμήθεια προϊόντων PATON στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν μέσω του γεωργιανού δικτύου διανομής.

Τον Ιούλιο του 2016, το εργοστάσιο θα παραδώσει την πρώτη παρτίδα μετατροπέων συγκόλλησης στην Κορέα για μια εταιρεία διανομής που σχεδιάζει να εισαγάγει εξοπλισμό PATON στην αγορά της Κορέας και άλλων χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού.

Τον Σεπτέμβριο του 2016. το εργοστάσιο ολοκλήρωσε τις εργασίες ανάπτυξης και ξεκίνησε τη σειριακή παραγωγή μιας σειράς ημιαυτόματων μηχανών συγκόλλησης με αντιστροφέα τύπου PSI ενός και δύο πυρήνων για χειροκίνητη συγκόλληση τόξου (RDS “MMA”).

Τον Οκτώβριο του 2016, η DZZU IEZ τους. Η EO Paton ολοκλήρωσε ένα έργο για την Ukroboronservice για τη δημιουργία ενός αυτόματου συστήματος συντονισμού κονιαμάτων. Η ομάδα ειδικών του Τμήματος ολοκλήρωσε το έργο σε χρόνο ρεκόρ – 1 μήνα, και το έργο παρουσιάστηκε στην 13η Διεθνή Εξειδικευμένη Έκθεση “Όπλα και Ασφάλεια – 2016”, από 11-14 Οκτωβρίου 2016 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο.

Από την 1η Οκτωβρίου 2016, το νέο κατάστημα PATON θα ανοίξει στο Dnipro – ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά, οικονομικά και μεταφορικά κέντρα της Ουκρανίας.

Από τον Νοέμβριο του 2016, το εργοστάσιο ξεκινά τη μαζική παραγωγή ενός νέου μοντέλου ημιαυτόματων μηχανών συγκόλλησης inverter – το PSI-150S. Οι ψηφιακές ημιαυτόματες μηχανές συγκόλλησης inverter PATON PSI-150S σε σχεδιασμό ενός συστατικού είναι σχεδιασμένες για χειροκίνητη συγκόλληση τόξου (RDS “MMA”), συγκόλληση τόξου αργού (ARG “TIG”) και ημιαυτόματη συγκόλληση (PA “MIG / MAG”) σε περιβάλλον προστατευτικών αερίων και μιγμάτων σταθερής σύνθεσης. Μια ιδιαιτερότητα αυτού του μοντέλου είναι ότι ο πίνακας ελέγχου της μονάδας τροφοδοσίας σύρματος της μονάδας είναι ψηφιακός.

2017

Τον Ιανουάριο του 2017, DZZU IEZ τους. Η EO Paton ολοκλήρωσε την ανάπτυξη πρωτοτύπων των αυτόνομων τροφοδότων σύρματος BP-5 και BP-15-4 για τη σειρά μετατροπέων συγκόλλησης Professional Series της PATON. Αυτή η ανάπτυξη επιτρέπει στους συγκολλητές να ξεκλειδώσουν πλήρως τις δυνατότητες που ενυπάρχουν σε αυτή τη σειρά εξοπλισμού. Επιπλέον, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα αναπτυχθεί το πρωτότυπο μιας υπερσύγχρονης εγκατάστασης για τον ψεκασμό με μικροπλάσμα υλικών σε σκόνη στην επιφάνεια προϊόντων που απαιτούν βελτιωμένες συνθήκες λειτουργίας όσον αφορά την αντοχή στη φθορά και τη διάβρωση, καθώς και για την ανανέωση φθαρμένων επιφανειών και ειδικών επιστρώσεων.

Στις αρχές του 2017, το εργοστάσιο αγόρασε εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας της TRUMPF και δημιούργησε έναν χώρο παραγωγής για περιβλήματα εξοπλισμού συγκόλλησης, ενώ τον Μάρτιο ακολούθησε μια γραμμή επικάλυψης σκόνης. Η καθιέρωση ενός εσωτερικού χώρου παραγωγής περιβλημάτων όχι μόνο θα μειώσει σημαντικά το κόστος ολόκληρης της σειράς εξοπλισμού συγκόλλησης με την επωνυμία PATON, αλλά θα καθιερώσει επίσης την παραγωγή μεταλλικών προϊόντων για άλλους τομείς της ουκρανικής οικονομίας, συγκεκριμένα:

  • κατασκευή οργάνων,
  • μικρή μηχανική,
  • παραγωγή εξαρτημάτων για σιδηροδρομικά βαγόνια,
  • κατασκευή (φύλλα στέγης),
  • έπιπλα (θωρακισμένες πόρτες και άλλες μεταλλικές κατασκευές),
  • εργαστηριακός εξοπλισμός (ράφια, ερμάρια, ράφια, τραπέζια κ.λπ.),
  • Στέγαση και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ηλεκτρικοί πίνακες και εξοπλισμός κοινής ωφέλειας).

Το Πειραματικό Εργοστάσιο του Ινστιτούτου Ηλεκτροσυγκόλλησης που φέρει το όνομα του EO Paton συνεχίζει την παράδοση της Σχολής Paton – σφυρηλατώντας στενότερους δεσμούς με τη βιομηχανία.

Το σύνθημα του εργοστασίου: αξιοπιστία, ποιότητα, παράδοση, συμβάλλει τώρα στην εύρεση αξιόπιστων δεσμών με τους καταναλωτές εξοπλισμού συγκόλλησης.

Η πολυετής εμπειρία στην κατασκευή μοναδικών εγκαταστάσεων και τροφοδοτικών για διάφορες μεθόδους συγκόλλησης επιτρέπει στους εργαζόμενους του εργοστασίου να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, διότι χωρίς συγκόλληση δεν είναι δυνατή καμία βιομηχανική παραγωγή.

Ο εξοπλισμός Paton θα είναι πάντα περιζήτητος από τους καταναλωτές όχι μόνο στην Ουκρανία.

2018

Το 2018, τα προϊόντα αναβαθμίστηκαν: οι ενημερωμένες εκδόσεις της σειράς ηλεκτροσυγκολλητών inverter ESO, το PSI της σειράς Standard και το PSI-315 PRO-380V τέθηκαν σε σειριακή παραγωγή.

Τον Απρίλιο του 2018, το εργοστάσιο ολοκλήρωσε με επιτυχία την πιστοποίηση των ηλεκτροδίων συγκόλλησης PATON™ για την πώληση στις ευρωπαϊκές αγορές. Το πιστοποιητικό CE που αποκτήθηκε επιτρέπει στο Εργοστάσιο να προμηθεύει ελεύθερα τα προϊόντα αυτά στις 25 χώρες της Ενιαίας Οικονομικής Ζώνης, καθώς και σε χώρες που αναγνωρίζουν την ευρωπαϊκή πιστοποίηση.

Σειριακή παραγωγή ενός νέου εξοπλισμού – της αυτόνομης μονάδας ψύξης PATON™ BAO-7, ο κύριος σκοπός της οποίας είναι η παροχή ψύξης υψηλής ποιότητας και η κυκλοφορία του ψυκτικού υγρού σε κλειστό σύστημα κατά την εργασία με εξοπλισμό συγκόλλησης.

Στο πλαίσιο της εξαγωγικής στρατηγικής, τα προϊόντα της PATON проду παρουσιάζονται στις διεθνείς εκθέσεις Βιομηχανική Άνοιξη στην εμπορική έκθεση του Kielce (Πολωνία) και στο XVII Διεθνές Βιομηχανικό Φόρουμ στο Κίεβο.

Όσον αφορά την παραγωγή κλασικού εξοπλισμού συγκόλλησης, το Πειραματικό Εργοστάσιο υλοποίησε με επιτυχία έργο για την προμήθεια πηγών συγκόλλησης 5000 amp (VMG-5000) σε ορισμένες κορυφαίες ουκρανικές επιχειρήσεις της εξορυκτικής και μεταλλουργικής βιομηχανίας.

2019

Οι σειρές VDI MINI, ESO και PRO αναβαθμίστηκαν, με αποτέλεσμα οι συσκευές να αυξάνουν την απόδοσή τους όταν τροφοδοτούνται από εξασθενημένο δίκτυο, ενώ η επαγγελματική σειρά έλαβε οθόνη LCD με πολύγλωσσο περιβάλλον εργασίας για εύκολη διαμόρφωση. Ανάπτυξη και παραγωγή της πρώτης παρτίδας (κατόπιν προηγούμενης παραγγελίας πελάτη) μονάδων τηλεχειρισμού για τη σειρά VDI PRO με ρεύματα συγκόλλησης 300 amp, οι οποίες αυξάνουν σημαντικά την ευκολία και την αποδοτικότητα του εξοπλισμού και την κινητικότητα του ηλεκτροσυγκολλητή.

Ένα ποιοτικά βελτιωμένο και διευρυμένο πλήρες σετ ημιαυτόματων μηχανών PATON на – εκτός από έναν ημιαυτόματο καυστήρα και ένα καλώδιο με σφιγκτήρα γείωσης, ένα καλώδιο συγκόλλησης με υποδοχή ηλεκτροδίου έχει προστεθεί στο τυποποιημένο σετ παράδοσης και η επαγγελματική σειρά ημιαυτόματων μηχανών είναι εξοπλισμένη με αξεσουάρ Abicor Binzel.

Ξεκίνησε η σειριακή παραγωγή του νέου ισχυρού ανορθωτή αντιστροφέα PATON Д VDI-500 με ονομαστικό ρεύμα συγκόλλησης έως 500 αμπέρ – ο πρώτος σε μια σχεδιαζόμενη σειρά ισχυρών μονάδων αντιστροφέα για 500/630/1200 αμπέρ -.

Η παραγωγή ηλεκτροδίων PATON™ είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2015, επιβεβαιώνοντας ότι το εργοστάσιο τηρεί αυστηρά τις αρχές της διαχείρισης ποιότητας στις εργασίες του, όπως ο προσανατολισμός στον πελάτη, η ηγεσία, η παρακίνηση του προσωπικού, η προσέγγιση των διαδικασιών και η συνεχής βελτίωση.

Τα προϊόντα PATON™ παρουσιάζονται σε διεθνείς εκθέσεις: XVIII Διεθνές Βιομηχανικό Φόρουμ (Κίεβο, Ουκρανία) και MacTech 2019 (Κάιρο, Αίγυπτος). Στο πλαίσιο του XVIII Διεθνούς Βιομηχανικού Φόρουμ, το εργοστάσιο λειτούργησε ως εταίρος του XIII Διαγωνισμού Συγκόλλησης, παρέχοντας εξοπλισμό – τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό συγκόλλησης τόξου αργού PATON™ ADI-200 PRO AC/DC, καθώς και άλλη υποστήριξη του διαγωνισμού στην κατηγορία 141 method / GTAW.

2020

Τα έτη 2020-2021 ήταν μια χρονιά ανανέωσης και καινοτομίας για την Paton International. Το κέντρο Ε&Α και η παραγωγή της Paton αναπτύσσουν, δοκιμάζουν και κυκλοφορούν τώρα νέα μοντέλα εξοπλισμού και διευρύνουν τη γκάμα του βιομηχανικού εξοπλισμού. Διατίθενται ο νέος μετατροπέας PRO-630, οι ημιαυτόματες μηχανές StandardMig-270, 350, ο μετατροπέας τόξου αργού AC/DC ProTIG-315, οι μηχανές κοπής πλάσματος αέρα StandardCUT-100 και ProCut-40. Οι ημιαυτόματες μηχανές με δυνατότητα υγρής ψύξης, καθώς και ολοκληρωμένες λύσεις συγκόλλησης.

2021

Το 2021, η εμφάνιση των συσκευών και το λογότυπο Paton άλλαξαν εντελώς λόγω της επέκτασης των αγορών και του εξαγωγικού προσανατολισμού. Κερδίστηκαν νέες αγορές, συγκεκριμένα η Αυστραλία και η Ισπανία. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες.

Το 2021, το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Paton θα αρχίσει να εργάζεται πάνω στη ρομποτική για συσκευές συγκόλλησης, σε συσκευές ελεγχόμενες από συνέργεια και γενικά στη βελτίωση και ενίσχυση της λειτουργικότητας των συσκευών συγκόλλησης.

Ήδη τον Νοέμβριο του 2021 παρουσιάστηκε το πρώτο ουκρανικό συνεργατικό ρομπότ που αναπτύχθηκε από κοινού με την Qweedo Robotics, το οποίο αυξάνει σημαντικά το επίπεδο παραγωγικότητας, την ποιότητα και την ακρίβεια των συγκολλήσεων.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
What are you looking for in Partdo?